foodphotography_bsz

foodphotography_bsz

Puha és ragacsos brownie!

Vegán és minden mentes brownie, bevált recept alapján

2020. május 26. - foodphotography_bbsz

100550815_873040646537256_5014772878160166912_n.jpg

Számomra mindig kihívás és nagy izgalom olyan alapanyagokból készíteni valami különleges dolgot, amelyek már feledésbe merültek a hűtő mélyén. Nem szeretem kidobni az ételt, szeretek mindent felhasználni még ha nem is a megszokott formába. A recept nem az én ötletem, akik az egészségesebb ételek és desszertek irányába kacsintanak, azoknak nem lesz újdonság a zöldség alapú brownie elkészítése. Készítettem korábban már többféléből. sőt még babból is de ez a kedvencem: az édesburgonya alapú!

Recept:

250 g édesburgonya

50 g zabpehely liszt

50 g mandula liszt

5 szem beáztatott datolya

3 ek kakaópor

3 ek kókuszolaj

egy csipet só

100 ml növényi tej vagy tehén tej

Én fogyasztottam mellé málnát, lehet bármilyen gyümölccsel tálalni, vanília fagylalttal, teljesen a fantáziánkra van bízva. 

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és bő vízben megfőzzük. Közben a zabpelyhet ledaráljuk, összevegyítjük a száraz alapanyagokat. Ha megpuhult a burgonya, turmixoljuk a folyékony hozzávalókkal. Egy tálban elkeverjük, kisebb formába öntjük és 30-40 percig sütjük 180 fokon. Sütés után megvárjuk míg kihűl és tálaláskor meghintjük kakaóporral. 

101334986_267366507651450_7009646962219679744_n.jpg100904455_242702490484927_5262831076572659712_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://foodphotography-bsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6115718452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása