Számomra mindig kihívás és nagy izgalom olyan alapanyagokból készíteni valami különleges dolgot, amelyek már feledésbe merültek a hűtő mélyén. Nem szeretem kidobni az ételt, szeretek mindent felhasználni még ha nem is a megszokott formába. A recept nem az én ötletem, akik az egészségesebb ételek és desszertek irányába kacsintanak, azoknak nem lesz újdonság a zöldség alapú brownie elkészítése. Készítettem korábban már többféléből. sőt még babból is de ez a kedvencem: az édesburgonya alapú!
Recept:
250 g édesburgonya
50 g zabpehely liszt
50 g mandula liszt
5 szem beáztatott datolya
3 ek kakaópor
3 ek kókuszolaj
egy csipet só
100 ml növényi tej vagy tehén tej
Én fogyasztottam mellé málnát, lehet bármilyen gyümölccsel tálalni, vanília fagylalttal, teljesen a fantáziánkra van bízva.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és bő vízben megfőzzük. Közben a zabpelyhet ledaráljuk, összevegyítjük a száraz alapanyagokat. Ha megpuhult a burgonya, turmixoljuk a folyékony hozzávalókkal. Egy tálban elkeverjük, kisebb formába öntjük és 30-40 percig sütjük 180 fokon. Sütés után megvárjuk míg kihűl és tálaláskor meghintjük kakaóporral.