Vasárnapi vacsorám: Karfiolkence friss zöldségekkel. Választható mivel fogyasztjuk, kedvenc zöldségeinket csíkozzuk fel, nyersen vagy akár megsütve is jól passzolnak a krémes karfiolhumusszal. Ha ügyesebbek vagyunk süthetünk mellé pitát, vagy tortillát is de akár kenyérre kenve is fogyasztható.
Igazából csak megkívántam a kikevert karfiolt, de szerettem volna egy egészséges/vegán változatot, íme a recept:
A karfiolt rózsájára bontom és 5-6 nagyobb rózsát megpárolok. Párolás után aprítógépbe teszem a következő hozzávalókkal: 3 ek citromlé, 3 ek tahini (házit használtam) ez felcserélhető szója vagy görög joghurttal, az utóbbi nem vegán változat, só, mivel én jó fokhagymásan szeretem 2-3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, fűszerpaprika.