foodphotography_bsz

foodphotography_bsz

Vegán karfiolkence

Karfiolhumusz a legjobb mártogatós!

2020. május 24. - foodphotography_bbsz

 

99247270_570053697250036_7340503239516749824_n.jpg

Vasárnapi vacsorám: Karfiolkence friss zöldségekkel. Választható mivel fogyasztjuk, kedvenc zöldségeinket csíkozzuk fel, nyersen vagy akár megsütve is jól passzolnak a krémes karfiolhumusszal. Ha ügyesebbek vagyunk süthetünk mellé pitát, vagy tortillát is de akár kenyérre kenve is fogyasztható. 

Igazából csak megkívántam a kikevert karfiolt, de szerettem volna egy egészséges/vegán változatot, íme a recept:

A karfiolt rózsájára bontom és 5-6 nagyobb rózsát megpárolok. Párolás után aprítógépbe teszem a következő hozzávalókkal: 3 ek citromlé, 3 ek tahini (házit használtam) ez felcserélhető szója vagy görög joghurttal, az utóbbi nem vegán változat, só, mivel én jó fokhagymásan szeretem 2-3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, fűszerpaprika.

 

99136686_874779186370158_5016756525985693696_n.jpg100062060_264156354940476_5273261198492565504_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://foodphotography-bsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5215715086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása